POTTERS BAR

Mountway 
Home Extension

Renovation and Refurbishment

The existing property had been left empty for over

three years and was in urgent need of renovation and

refurbishment. Our Client was looking to transform it into a new family

home for them and their two young daughters.

 

As part of the renovation they were seeking to extend

the property in order to provide additional living space,

a more generous master bedroom and a study to work

from.

 

Sensitive Use of Materials 

The proposed elevations respond sensitively to the

existing and consented house, with a strong brick base

expressed and a lighter rendered top-storey. The new

roof will be clay tiles to match the existing roof. This is

illustrated on the right and can be seen in the photograph

below.

 

Light Filled Internal Spaces

The internal space to the new extension is filled with

natural light from both the Crittal glazing and the rooflight

above the dining area.  The raw natural materials are expressed

internally, giving warmth and interest to the space.